<![CDATA[Ilmaritori kierrättää hyväkuntoista käytettyä vaatetta ja tavaraa ilmaiseksi Järvenpään alueella - Uutiset]]>Sat, 28 Jan 2023 15:42:51 +0200Weebly<![CDATA[Kiitos upeasta huomionosoituksesta]]>Fri, 16 Dec 2022 19:49:49 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/kiitos-upeasta-huomionosoituksestaJärvenpään Seudun Nuorkauppakamari valitsi Ilmaritorin ja minut vuoden järvenpääläiseksi. Se on järvenpääläiselle upea kunnianosoitus. Kiitos!

Tänään Järvenpäässä on yli 700 ukrainalaista turvapaikanhakijaa. Odotamme vielä lisää. Toimintamme on kasvanut ja kehittynyt tilanteen mukaan. Nykyisin toimintamme on Järvenpäässä laajaa ja sen mahdollistaa käytössämme oleva Valtuustonkatu 3:n tila. Hyvä ja toimiva tila on jokaiselle Ilmaritorin vapaaehtoiselle yksi tärkeimmistä asioista, arkemme pyörii ison tavara- ja ihmismäärän koordinoinnissa.

Pyöritimme alkuperäistä Ilmaritorin toimintaa melko pienellä aktiivisten joukolla tämän vuoden helmikuulle saakka. Toimintamme keskittyi vaatteiden kierrätystapahtumiin yhteistyökumppaneiden tiloissa. Jonkin verran teimme jo silloin suoraa avustustoimintaa yhteistyössä sosiaalitoimen, maahanmuuttajatoimiston ja muiden tukiorganisaatioiden kanssa.

Keväällä, kun Järvenpään kaupunki alkoi valmistautua turvapaikanhakijoiden tuloon, maahanmuuttajatoimiston Arja Loima soitti minulle ja kysyi, jos voisin koordinoida vaatelahjoituksia ukrainalaisille turvapaikanhakijoille. Päätös oli helppo tehdä, kun Järvenpään kaupunki lupasi järjestää tilat. Saimme avaimet "Valpuksi" kutsumaamme rakennukseen 20.4. Päätimme nimetä uuden toimintakentän Ilmaritorin Ukraina-avuksi. Pian pihassa oli upea kyltti, jossa oli Heli Tiensuun suunnittelema Ilmaritorin Ukraina-avun logo ja ovet avautuivat Järvenpään ukrainalaisille turvapaikanhakijoille.

Sujuvuus ja turvallisuus on erittäin tärkeää, kun asiakkaita on paljon. On myös tärkeää, että meidän vapaaehtoisilla riittää voimat näin mittavan toiminnan pyörittämiseen. Näistä syistä olemme alusta saakka rajanneet Ilmaritorin Ukraina-avun toiminnan Järvenpäässä asuville ukrainalaisille turvapaikanhakijoille.

Ukraina-avun toiminta on jo alusta saakka perustunut verkostoihin ja kumppanuuksiin. On ollut hienoa saada koko ajan uusia toimijoita verkostoomme. Erityisen iso apu on ollut Järvenpään Lions Clubien järjestämä kyyditys ukrainalaisille turvapaikanhakijoille jakojen yhteydessä.

Haluan kiittää lämpimästi kaikkia teitä, jotka olette mahdollistaneet tämän toiminnan. Erityiset kiitokset meidän mahtavalle Ilmaritorin yhteisölle. Tästä on hyvä jatkaa!

Kirsi Janhunen
Ennen kevättä 2022 vaatteet kerättiin Seutulantiellä. Nyt ne kerätään suoraan lajittelu- ja jakopaikassa Valtuustonkatu 3:ssa.
Marraskuussa 2021 Ilmaritori järjesti lastenvaate- ja lelujaon Seppälän talossa.
Vappu 2021
Keltasirkku Naavatiellä. Ilmaritori järjesti MLL Järvenpään Keltasirkun kanssa kolme kuukautta kestäneen jaon korona-aikana rajoituksia noudattaen.
]]>
<![CDATA[Ilmaritorin ilmaispöydät ViaDia-torilla 28.11. - 29.12.]]>Mon, 28 Nov 2022 07:49:55 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmaritorin-ilmaispoydat-viadia-torilla-2811-2912Ilmaritorilla on kaksi ilmaispöytää ViaDia - torilla (Valimotie 1). Pöytien numerot ovat 18 ja 19. Jako tapahtuu ViaDian aukioloaikojen puitteissa.

Pöytiä valmistellaan 28.11. päivän aikana. Asiointi pöydässä vasta iltapäivällä.

Pöydästä saa päivittäin 5 ilmaista tuotetta/talous. Tuotteet tulee viedä kassan kautta. Kiitämme lahjoittajia sekä ViaDiaa yhteistyöstä ja tuesta toimintaamme kohtaan! 
]]>
<![CDATA[Valpun avoimet ovet ja jako 12.11. klo 10-13]]>Fri, 11 Nov 2022 19:12:04 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/valpun-avoimet-ovet-ja-jakoIlmaritorin Ukraina-avun avoimet ovet la 12.11. klo 10–13

Vapaaehtoisemme ovat ahkeroineet ja laittaneet Valpu-talon paikat kuntoon huomista varten. Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua Ilmaritorin Ukraina-avun toimintaan ja tehdä samalla löytöjä. Tuttuun tapaan Ilmaritori jakaa ilmaiseksi vaatteita ja tavaroita kaikille kierrätyksestä kiinnostuneille. Löytyy vaatteita (erityisesti naisten XS-L, lastenvaatteita 122-128) , villakangastakkeja, lastenkirjoja, lastentarvikkeita, pieniä lastenpyöriä, matkarattaita, turvaistuimia, kahviastiastoja, valaisimia... Kaikkea sellaista, mitä olemme saaneet yli tarpeen emmekä pysty varastoimaan (kuten kesävaatetta) tai mikä ei syystä tai toisesta sovellu ukrainalaisten käyttöön.

Järjestelyissä Ilmaritoria on auttamassa Tuusulanjärven Klubitalo.
Kannattaa ottaa oma suuri kestokassi mukaan.

Nähdään Valpussa, osoitteessa Valtuustonkatu 3 (kirjaston vieressä)
]]>
<![CDATA[Ilmaritori oli mukana Asunnottomien yössä 17.10.2022]]>Thu, 27 Oct 2022 06:09:12 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmaritori-oli-mukana-asunnottomien-yossa-17102022
Diakonissalaitoksen Hoiva järjesti maanantaina 17.10. järvenpääläisten eri toimijoiden kanssa Wäylässä Asunnottomien yön tapahtuman, jossa oli ohjelmassa mm. makkaranpaistoa, vaatteiden jakoa, musiikkia, kahvia ja pullaa. Kävijöille oli myös saunomis- ja peseytymismahdollisuus. Ilmaritori oli viime vuoden tapaan mukana hoitamassa vaatteiden jaon.
 
”Ilmaritori näkyy nyt eniten Ukraina-avun kautta, mutta tällainen toiminta on ollut toiminnan ydintä Ilmaritorin alusta asti”, kertoo Arja Kauppala, joka on ollut mukana Ilmaritorin toiminnassa jo useamman vuoden. ”Nytkin keräyksen avulla saatiin niin paljon vaatetta, että sitä riitti hyvin myös Asunnottomien yöhön.”
 
Tapahtuma oli illalla klo 17–21. Väkeä oli liikkeellä paljon, ja vaatteita liikkui isot määrät. Ilmaritorin pisteellä Arjan apuna oli Auli Paajanen. ”Meillä oli käytössämme huone, jonne olimme järkänneet vaatteet esille”, Arja sanoo. ”Tavaroiden lajitteluun ja pakkaamiseen meitä ilmarilaisia osallistui suuri joukko viimeisten parin viikon aikana.” Myös Lions Club Järvenpää Ainot toi jaettavaksi lahjoituksia, kuten lämpimiä vaatteita.
 
Ilmaritorilla on Wäylässä jatkuva pienimuotoinen vaatejako
 
Osallistuimme Asunnottomien yöhön myös viime vuonna, ja silloin saimme suljetun varastotilan Wäylässä käyttöömme jatkuvaa pienimuotoista tavarajakoa varten. Arja kertoo, että Wärtsin olohuoneessa on kaksi vaaterekkiä ja astiapöytä, joista kävijät voivat vapaasti ottaa tarvitsemiaan tuotteita. ”Ilmaritorin vapaaehtoiset käyvät täydentämässä rekkiä aika ajoin kauteen sopivilla, pääosin miesten vaatteilla”, Arja kuvaa toimintaa. Myös astioita ja muuta kodintarviketta viedään tarjolle, jos niitä on tullut lahjoituksina paljon. Wäylän sosiaalityöntekijät antavat lisäksi varastosta sopivia vaatteita tarvitsijoille.
 
Mitä ovat Wäylä ja Wärtsi?
 
Diakonissalaitoksen Hoiva tuottaa asumisen tuen palvelut asumisyksikkö Wäylään, jossa sijaitsee kansalaistoiminnan keskus Wärtsi kohtaamispaikka, jossa on yhteisen toiminnan lisäksi tarjolla myös palveluohjausta ja sosiaalineuvontaa. Wäylän asukkaiden lisäksi Wärtsi kutsuu asuinalueen toimijoita mukaan toimintaan ja vahvistamaan alueen yhteisöllisyyttä.
 
Lisätietoa Wäylästä 
 
Lue lisää asunnottomuudesta Hoivan sivuilta: https://www.hoiva.fi/blog/tulevaisuus-ilman-asunnottomuutta-utopia-vai-jarkeva-tavoite/

​Teksti: Sari Kortesoja
]]>
<![CDATA[Keräysaikoihin tulossa muutoksia]]>Sun, 16 Oct 2022 06:58:29 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/keraysaikoihin-tulossa-muutoksiaLaitan ennakkotietona, että suunnittelemme parhaillaan muutoksia keräysaikoihin. Tulemme ainakin tunnilla pidentämään ilta-ajan keräysaikaa, mutta vähentämään keräyspäiviä. Keräyksen aloitusajasta keskustelemme vielä sisäisesti. Keskeisin syy on vapaaehtoisten työkuorman helpottaminen. Järvenpäähän on parin viikon aikana tullut noin 100 uutta ukrainalaista turvapaikanhakijaa ja odotamme lisää. 

Tällä hetkellä Järvenpäässä on noin 600 ukrainalaista ja luku voi kasvaa lyhyeenkin aikaan jopa 800 henkeen. Vapaaehtoistemme määrä ei kuitenkaan kasva samassa suhteessa.

Jos kaipaat merkityksellistä tekemistä mahtavassa joukossa, niin tervetuloa mukaan! Laita viestiä ilmari@ilmaritori.fi , niin sovitaan tutustumisaika.

Ilmoitamme tutuissa kanavissamme keräysaikojen muutoksista. Kiitos, että tuet toimintaamme!

Syksyisin terveisin,
Kirsi Janhunen
]]>
<![CDATA[Ukrainalaisia noin 500 Järvenpään vastaanottokeskuksessa]]>Sat, 24 Sep 2022 06:05:45 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ukrainalaisia-noin-500-jarvenpaan-vastaanottokeskuksessaJärvenpäässä vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 499 ukrainalaista. Vielä odotamme 21 ukrainalaista, sitten onkin asukaspaikkojen määrä jälleen täynnä. Asukaspaikkojen määrä on keväästä saakka noussut useaan otteeseen, mutta nyt turvapaikanhakijoita on sijoitettu enemmän naapurikuntiin. Edelleen Järvenpäässä kaksin, tai kolminkertainen määrä ukrainalaisia turvapaikanhakijoita naapurikuntiin verrattuna. 

Ilmaritorin väki on ollut iloista siitä, että Mäntsälässä ja Nurmijärvellä on käynnistynyt järjestelmällistä ukrainalaisten auttamistoimintaa. Mäntsälässä toiminta on kunnan organisoimaa. Odotamme kovasti, että Tuusulassakin aktivoidutaan. Kotimajoittajat ovat Tuusulassa olleet kiitettävän aktiivisia, mutta kyllähän näihin talkoisiin tarvitaan enemmän toimijoita.

Ilmaritorin väki on Marja Haataisen koordinoimana varustanut vastaanottokeskuksen asunnot kodin tuntuisiksi ennen asukkaiden muuttoa. Olemme erityisesti panostaneet ensimmäisiin viikkoihin, jotta ukrainalaiset saavat arjen toimimaan mahdollisimman hyvin.

VAATEKERÄYKSIÄ

Järjestämme vaatekeräyksen kouluikäisten koosta aikuisten kokoihin 29. - 2.10. (122 cm ylöspäin) Valpussa, eli Valtuustonkatu 3. Erityisen toivottuja ovat poikien ja miesten vaatteet.

Merkitsethän pussiin, onko kyseessä aikuisten vai lasten vaatteita. Helpotat työtämme, jos merkitset pussiin myös vaatekoon ja pakkaat koottain. Osa aikuisten vaatteista tullaan jakamaan Asunnottomien yössä.

Lämpimin terveisin,
Kirsi Janhunen, Ilmaritori


]]>
<![CDATA[Ilmaritorin vaatejako järvenpääläisille lapsiperheille]]>Mon, 29 Aug 2022 08:11:38 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmaritorin-vaatejako-jarvenpaalaisille-lapsiperheilleIlmaritorin lastenvaatejako järjestetään 3.9. klo 10 - 15 Järvenpää-talon ja kirjaston välisellä aukiolla. Sateen sattuessa jako tapahtuu Valtuustonkatu 3 (Ukraina-apupiste) kautta. Sateen sattuessa varaudu jonottamaan (tiloihin mahtuu rajattu määrä kerrallaan).

Tuotteita saa ilmaiseksi enintään 1 isompi kestokassillinen/talous. Kestokassi tulee mielellään ottaa itse mukaan. Tuotteita ei saa jälleenmyydä.

(Ilmaritori järjestää aikuisille vaatejaon 17.10. klo 17 - 21 osoitteessa Wärtsilänkatu 10 osana asunnottomien yön tapahtumaa)
]]>
<![CDATA[Järvenpääläinen Ilmaritori toimii vapaaehtoisten voimin]]>Tue, 23 Aug 2022 04:43:34 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/jarvenpaalainen-ilmaritori-toimii-vapaaehtoisten-voiminIlmaritori perustettiin vajaat viisi vuotta sitten Järvenpäässä ja siellä se on toiminut koko olemassaolonsa ajan. Toiminta pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, eikä kukaan saa työstä palkkaa. Toimimme vapaaehtoisten voimavarojen ja käytössä olevien tilojen puitteissa. Järvenpäässä on noin 400 ukrainalaista turvapaikanhakijaa. Toimitamme heille myös kotiin kalusteita. Kaksi kertaa viikossa järjestämme vaate- ja tavarajaon. Tilat ovat jo nyt täysin käytössä.

Kun Ilmaritori otti huhtikuun lopussa tehtäväkseen Järvenpään Ukraina-apupisteen perustamisen ja ylläpidon, toiminta muuttui jokapäiväiseksi. Työmäärä on moninkertaistunut, mutta vapaaehtoiset ovat silti sitoutuneita työhön. Loputtomasti ei vapaaehtoinenkaan jaksa, vaan täytyy huolehtia siitä, että toiminta pysyy jaksamisen rajoissa. Tästä syystä Ilmaritori ei ole voinut järjestää muita isompia vaatejakoja. Samasta syystä se pitää edelleen kiinni periaatteesta, että palvelu on tarkoitettu Järvenpäässä asuville.

Meille on tullut jonkin verran yhteydenottoja, joissa kysytään, minkä vuoksi kehyskunnissa olevat turvapaikanhakijat eivät voi käydä pisteellämme. Toimintaa rajaamalla olemme reiluja meidän vapaaehtoisille ja Järvenpäässä asuville turvapaikanhakijoille. 

Jos olet Tuusulasta, Mäntsälästä tai Nurmijärveltä ja haluat Ilmaritorin kaltaisen Ukraina-apupisteen palvelut kuntaasi, autan sinut mielelläni alkuun kertomalla, miten tällainen piste toimii. Tarvitset toiminnalle tilat ja riittävästi aktiivisia vapaaehtoisia. Meille tulee välillä joissakin tuotteissa isompia määriä, niitä mielellämme jaamme kehyskunnille. Teemme muutenkin mielellämme yhteistyötä. 

Meillä on mahtava ja suurella sydämellä toimiva joukko. Noin puolet eläkeläisiä ja puolet kiireisiä työssäkäyviä. Meillä on aivan samat kiireet kuin muillakin, perhettä, lapsenlapsia ja velvollisuuksia. Olen tavattoman iloinen ja ylpeä siitä, että meillä Järvenpäässä on tällaiseen työhön sitoutuneita ihmisiä. Uskon, että sama on mahdollista myös muualla. 

Jos haluat tavarankierrätystä omalle kunnalle tai järjestää sellaista oman kuntasi turvapaikanhakijoille, laita viestiä osoitteeseen ilmari@ilmaritori.fi , niin neuvon alkuun.

Välittävin terveisin,
Kirsi Janhunen, Ilmaritori]]>
<![CDATA[Ilmaritori saa hyvän kiertämään]]>Sun, 07 Aug 2022 15:52:05 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmaritorin-ensimmainen-blogikirjoitus
Keräämme arkisin: MA, TI, TO, PE klo 13 -18 
Viikonloppuna: LA klo 10 - 13
Osoitteessa Valtuustonkatu 3 Järvenpää (Ilmaritorin Ukraina-apupiste)
]]>
<![CDATA[Lahjoitusten vastaanotto Ilmaritorin loma-aikana]]>Thu, 14 Jul 2022 15:17:10 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/lahjoitusten-vastaanotto-ilmaritorin-loma-aikanaIlmaritorin väki on ahkeroinut pääsisäisestä saakka puhtaasti vapaaehtoisvoimin. Nyt on aika hieman hengähtää ja kerätä voimia syksyä varten. Meistä noin puolet on eläkeläisiä ja puolet päivätyössä käyviä. Osalle meistä Ilmaritorin toiminta on toinen "työ" ja päivät ovat usein venyneet monituntisiksi. Emme ole ennättäneet aina vastaamaan yhteydenottoihin kiireen vuoksi. Meihin saa mielellään olla uudelleen yhteydessä, mikäli puhelimeen jää päivätyön tai muiden kiireiden vuoksi vastaamatta. Toinen tapa tavoittaa on sähköpostin lähettäminen ilmari@ilmaritori.fi tai piipahtaminen paikan päällä Valtuustonkatu 3:ssa.

Ukrainalaisten tilanne on parantunut huomattavasti lahjoitusten avulla. Varaudumme edelleen noin 100 uuden turvapaikanhakijan tulemiseen. Ilmaritorin lahjoitusten jako on tauolla loma-ajan. Muutama vapaaehtoinen on kuitenkin lupautunut ruokalahjoitusten toimituksiin ja vastaanottoon. Heinäkuun loppuun saakka saa mielellään varmistaa, että Valtuustonkadulla on vapaaehtoisia paikalla, kun tuot lahjoituksia. Puhelinnumeromme on 045 133 4462 

Lämmin kiitos tuestasi!

Kirsi Janhunen, Ilmaritorin Ukraina -avun toiminnasta vastaava

]]>
<![CDATA[Pyykinkuivaustelineitä kysellään]]>Wed, 06 Jul 2022 11:31:36 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/pyykinkuivaustelineita-kysellaanTällä hetkellä kysellään paljon kokoontaittuvia pyykinkuivaustelineitä. Pyykinpesumahdollisuudet ovat parantuneet hienosti, mutta edelleen toivotaan muutamaan pieneen asuntoon pienikokoista pyykinpesukonetta.
]]>
<![CDATA[Etsinnässä ylhäältä täytettäviä pesukoneita]]>Thu, 30 Jun 2022 18:19:03 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/etsinnassa-kaksi-runkopatjasankya-ja-ylhaalta-taytettavia-pesukoneitaVastaanottokeskuksen asunnoista moni on kolmio. Niihin majoitetaan yleensä 6 henkeä. Kerrostalojen yhteiset pyykinpesutilat on mitoitettu pienemmälle asukasmäärälle. Tämän vuoksi moni toivoo asuntoon omaa pesukonetta. Pyykkiä pestään paljon. Monen asunnon kylpyhuone on kuitenkin pieni, joten tällä hetkellä etsitään erityisesti päältätäytettäviä pesukoneita.
]]>
<![CDATA[Miestenvaatteita tarvitaan]]>Wed, 29 Jun 2022 10:31:08 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/miestenvaatteita-tarvitaanPäiväkeskus Wärtsissä ja asuntola Wäylässä kaivataan miestenvaatetta. Myös ukrainalaiset turvapaikanhakijat tarvitsevat jonkin verran miestenvaatetta. Miesten kumikengät ovat myös kysyttyjä.

Nyt on hyvä hetki kurkistaa komeroihin ja varastoon, löytyykö ylimääräistä.
]]>
<![CDATA[Kesäkuun tapahtumat]]>Sat, 11 Jun 2022 15:57:55 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/kesakuun-tapahtumatVaatejako jatkuu Wärtsissä

Ilmaritorilla on jatkuva pienimuotoinen vaate- ja tavarajako päiväkeskus Wärtsissä (Wärtsilänkatu 10) yhteistyössä Diakonissalaitos Hoivan kanssa.

Päiväkeskus on avoin kaikille aukioloaikojensa puitteissa. Mikäli vaaterekki on tyhjenemässä, siitä voi laittaa viestiä osoitteeseen ilmari@ilmaritori.fi

Lasten vaate- ja tavarajakotilaisuudet kesäkuussa

Ilmaritori järjestää yhteistyössä Perhekeskus Joutsikin kanssa jaon
puistoruokailujen yhteydessä to 16.6. klo 11–13 Kinnarin koululla ja pe 17.6. klo 11–13 Naavatie 1:ssä.

Tervetuloa!

]]>
<![CDATA[Ilmaritorin kulmakivet]]>Sat, 11 Jun 2022 15:30:20 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmaritorin-kulmakivetValtuustonkatu 3:ssa, vapaaehtoistemme kesken "Valpussa" Ilmaritorin toiminta keskittyy ukrainalaisten turvapaikanhankijoiden auttamiseen. Meillä ei ole omia tiloja, joten toimimme aina yhteistyökumppaneiden tiloissa. Tämä vaikuttaa siihen, millaista vaate- ja tavarajako on. Myös varastotilat vaikuttavat siihen, miten usein ja missä laajuudessa järjestämme jakoja.

Ilmaritorin mahdollistavat viimekädessä vapaaehtoiset. Ilmaritorissa on erilaisia ja erilaisissa elämäntilanteessa olevia ihmisiä -kaikille löytyy tehtäviä. Osa tulee työpäivän päätteeksi puuhailemaan itsekseen, osa hakee yhteisöllisyyttä ja moni haluaa tuntea tekevänsä jotakin merkityksellistä. Sivujen ylälaidasta löytyy linkki sivulle, jossa on lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta.
]]>
<![CDATA[Nettisivuja päivitetty]]>Mon, 16 May 2022 12:11:38 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/nettisivuja-paivitettyTurvapaikanhakijoille lahjoitettavavista tavaroista tulee paljon kyselyitä. Olemme siirtäneet aiheeseen liittyvät sivut ylälaidassa olevan "Ukraina-apukeräys" -linkin alle.


UKRAINA-APUKERÄYS
]]>
<![CDATA[Listat kerättävistä]]>Thu, 05 May 2022 05:00:37 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/listat-kerattavistaVaatekeräys on päättynyt tältä erää. Kiitos lahjoituksista.

Lista kerättävistä päivittäistavaroista löytyy sivulta www.ilmaritori.fi/ukraina-apu.html LINKKI

Lista kerättävistä ruokatarvikkeista löytyy osoitteesta www.ilmaritori.fi/ruoka-apu.html
LINKKI

Kerättävät tuotteet tuodaan osoitteeseen Valtuustonkatu 3 klo 10 - 17 välisenä aikana. Mikäli ovi on kiinni, soita numeroon 045 133 4462, niin vapaaehtoinen tulee ottamaan tuotteet vastaan.
]]>
<![CDATA[Ilmarin Ukraina-avustuspiste avautuu pian]]>Sat, 30 Apr 2022 11:36:53 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmarin-ukraina-avustuspiste-avautuu-pianIlmari valmistautuu turvapaikanhakijoiden saapumiseen
Avustuspiste käynnistää tavarajaon toukokuu ensimmäisellä viikolla. Palveluaika määräytyy vapaaehtoistemme mukaan. Sen vuoksi on tärkeää, että joukkomme on riittävän suuri ylläpitämään jakelupistettä.

Alkuvaiheessa pyrimme pakkaamaan ja lähettämään tuotteet suoraan talouksiin. Näin perusasioiden hankkiminen tehdään mahdollisimman helpoksi.

Jakelupisteellä palvellaan Järvenpäähän rekisteröityneitä ukrainalaisia turvapaikanhakijoita. Avustuspisteellä on aina vähintään kaksi vapaaehtoista kerralla. Tehtävään perehdytetään hyvin ja monenlaista tukea on saatavilla tarvittaessa. Kielitaidosta ei tarvitse huolehtia, sillä järjestämme jakopisteet sellaiseksi, että asiointi sujuu helposti. Venäjää tai ukrainaa puhuvia tarvitaan kuitenkin monenlaisiin tehtäviin ja se on avustuspisteellä suuri etu.

Kiinnostuitko avustuspisteellä toimimisesta?
Laita sähköpostia osoitteeseen ilmari@ilmaritori.fi tai soita numeroon 045 133 4462, jolloin kerromme lisää. Meillä on lämminhenkinen ja isosydäminen joukko, jossa varmasti viihdyt.

]]>
<![CDATA[Ukraina-kauppaa perustaville vapaaehtoisille ruokasponsoria etsitään]]>Mon, 25 Apr 2022 16:51:04 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ukraina-kauppaa-perustaville-vapaaehtoisille-ruokasponsoria-etsitaanVapaaehtoisemme paiskivat täydellä sydämellä töitä. Itse hankittuja eväitä on jaettu ja välillä kiireessä unohtuu tankkaus. Jos olet ruoka-alan yrittäjä ja haluat tehdä hyvää, niin voit lahjoittaa vapaaehtoisillemme sellaista ruokaa/tarjota ruokailumahdollisuuden tai kahvin kanssa syötävää. Meillä on käytössä jääkaappi, pakastin ja mikro. Mainitsemme sponsorit Ilmarin verkkosivuilla.

Yhteydenotot: ilmari@ilmaritori.fi
puh 045 133 4462
]]>
<![CDATA[Vapaaehtoisia kaivataan Ukraina-kauppaan]]>Mon, 25 Apr 2022 06:33:46 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/vapaaehtoisia-kaivataan-ukraina-kauppaanKartoitamme parhaillaan vapaaehtoisia Ukraina-kauppaan. Myös kaupan valmistelussa tarvitaan vapaaehtoisia.

Jos olet kiinnostunut, niin lähetä viestiä osoitteeseen ilmari@ilmaritori.fi
]]>
<![CDATA[Ilmarin vaatekeräys alkanut]]>Sat, 23 Apr 2022 07:02:02 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmarin-vaatekerays-alkanutIlmari kerää 23.4.-24.4. klo 10-15 osoitteessa Valtuustokatu 3 (kirjaston vieressä vaalea puutalo)
Käytettyjä, hyväkuntoisia
  • kauden vaatteita (naisille, miehille, nuorille ja lapsille),
  • kenkiä,
  • ulkovaatteita,
  • asusteita,
  • lastentarvikkeita (isokokoisten tarvikkeiden tuonnista tulee sopia erikseen puh. 0451334462),
  • leluja,
  • askarteluvälineitä ja
  • kodintekstiilejä, ml. petivaatteita ja pyyhkeitä
  • Kodintarvikkeita ja astioita
Ilmari kerää myös osoitteessa Seutulantie 4 (keräysastia) 23.4. - 8.5. vaatteita pussitettuna. Vaatepusseihin saa mielellään merkitä sisältö, esim. "naistenvaatteita", "lastenvaatteita". Näistä vaatteista osan jaamme kesällä toritapahtumissamme. Osa Ilmarin vaatteista toimitetaan Wäylään/Wärttinään päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.
Mikäli haluat lahjoittaa kalusteita, katsothan ohjeet osoitteesta https://ilmaritori.fi/kalustekeraumlys.html
Lisätietoja ilmari@ilmaritori.fi puh 0451334462
]]>
<![CDATA[Ilmari auttaa Järvenpäähän saapuvia ukrainalaisia]]>Wed, 30 Mar 2022 11:09:14 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmari-auttaa-jarvenpaahan-saapuvia-ukrainalaisiaPian sinun on mahdollista auttaa Järvenpäähän tulevia ukrainalaisia. Ilmari tukee Järvenpään maajanmuuttajatoimisto Versoa keräämällä vaatteita. Järjestämme lähiaikoina vaatekeräyksen. Osa kerätyistä vaatteista jaetaan Ilmarin lähitoimintaperiaatteen mukaisesti paikallisille. 

Ilmari vastaa myös ukrainalaisten vaate- ja päivittäistarvikejakelupisteen suunnittelusta yhteistyössä Järvenpään kaupungin kanssa. Jakelupisteen sijainti selviää lähiaikoina ja tämän jälkeen alkaa keräys.

Ilmoitamme tällä sivustolla ajankohdat ja tarkemmat ohjeet, kun varastotila on varmistunut.
]]>
<![CDATA[Ilmarin ilmaispöytä 8 ViaDiassa helmikuun loppuun]]>Fri, 11 Feb 2022 18:38:44 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmarin-ilmaispoyta-8-viadiassa-helmikuun-loppuunIlmarilla on Viadiassa pöytä numerolla 8 helmikuun loppuun saakka. Tuotteet jaetaan Ilmarin toimintaperiaatteen mukaisesti ilmaiseksi.
Ilmarin väki kiittää ViaDiaa saamastaan tuesta <3

]]>
<![CDATA[Ilmarin ilmaispöydät Viadiassa]]>Tue, 14 Dec 2021 10:03:17 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/ilmarin-ilmaispoydat-viadiassaIlmari ilmaistori jakaa vaatteita ja kodintarvikkeita Järvenpään ViaDia-torilla (Valimokuja 1) joulu- ja tammikuussa. Joulukuussa pöytien numerot ovat 7 ja 8. Pystymme tuona aikana ottamaan pieniä määritä vaatetta vastaan. Yhteydenotot ilmari (at) ilmaritori (piste) fi 
]]>
<![CDATA[Lastenvaate- ja lelujako 28.11.]]>Wed, 17 Nov 2021 09:44:22 GMThttp://ilmaritori.fi/uutiset/lastenvaate-ja-lelujako-2811